Óratípusok

AEROBIK ÓRATÍPUSOK

Erősítő órák:

 

 • Alakformáló óra

Az óra típus magába foglalja azokat az erő-állóképességet fejlesztő gyakorlatokat, melyekkel a teljes test átmozgatása valósítható meg. Az óra 10-15 perces intenzív bemelegítéssel indul, majd nyújtással elő készítjük a foglalkoztatásra kerülő izomcsoportokat. Ezután következik 35-40 percben az egész testre kiterjedően, a nagy izomcsoportok foglalkoztatásával a fejlesztő program. A gyakorlatok végrehajtásához használunk segédeszközöket, kézi súlyzót, gumikötelet, FLEXI-BAR-t, Xco-trainer-t, Fit ball-t, Soft ball-t, step padot. Az eszközhasználat az edzők személyiségétől és a vendégek edzettségétől függően változnak. Az alakformáló gyakorlatokat különböző kiinduló helyzetekből hajtjuk végre, izomcsoportonként 2-3 gyakorlat végrehajtásával.

 • Hot Iron

A Hot Iron egy sporttudós és gyógytornász szakemberek által kifejlesztett és tudományosan megalapozott, erő- és állóképesség fejlesztő edzésprogram, nők és férfiak számára!

A Hot Iron egyik részről egy intenzív állóképességi edzés, melynek segítségével gyorsan és látványosan csökken a testzsír, másrészről erőedzés, mely hatására fejlődik az izomzat, formássá és tónusossá válik a test.

Az erőedzést követően az izomzat regenerációs időszaka alatt fellép az utóégető hatás, azaz a testmozgást követő órákban is magas marad a kalóriaégetés.

A magával ragadó zene, a lelkes csapat, a klasszikus aerobik gyakorlatokat mellőző, egyszerűen kivitelezhető gyakorlatsorok, a gyors fejlődés és képzett, motivált edzőnk garantálja, hogy a mozgásforma rabjává válsz.

A Hot Iron edzés eszközei: tárcsás súlyok és súlyzórúd, step pad.

 • Pump

Testépítés az aerobic teremben nem csak nőknek!

Olyan edzésforma, amely nagy ismétlésszámú súlyzós edzésre és az aerobikra épül. A tárcsás súlyzók használata feszesíti, és szabályozza a tested, az egyik leghatékonyabb módja az alakformálásnak és a felesleges kilók eltüntetésének, mindez rekordidő alatt!

Olyan edzéstípus, amely nők és férfiak számára egyaránt ajánlott. A dinamikus zene és a már jól ismert gyakorlatok élvezetessé teszik az edzést.

 • Cross Kondi

Pörgős, ütemes zenére végzett erősítő és zsírégető óra.

Kezdőknek, haladóknak, fiataloknak, időseknek, nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlott óratípus. A nagyfokú kitartást igénylő edzés fejleszti a teljesítőképességet és növeli a fittségi szintet!

A Cross Kondi óra változatos gyakorlatokból áll. A 10-12 perces bemelegítés után az óra első felében magas intenzitású lépések következnek, szökkenéssel, ugrásokkal, amik kifejezetten növelik az állóképességet.

Az óra második felében különböző gyakorlatokból álló sorozatokkal találkozhatnak a vendégek, amiket meghatározott ismétlésszámmal, intenzitással, pihenőidővel kell végrehajtani.

A Cross Kondi óra során sokféle eszköz segíti a fejlődést, például gumikötél, Xco, nagy tárcsás súly, kézi súlyzó.

Az edzésen statikus gyakorlatok segítségével nagy hangsúlyt kap a törzsizmok fejlesztése is.

Ha szereted a változatos, intenzív, nehéz órákat, ahol garantáltan megdolgoztatod minden izomcsoportodat, akkor itt a helyed.

 

Állóképesség és zsírégető órák:

 

 • Kondi

Mint ahogy a neve is jelzi, ez az óratípus a kondíció javítására, a jó kondíció megszerzésére szolgál. A terhelés állóképesség fejlesztő hatása mellett, az intenzitástól függően zsírégető hatású is lehet. Az óra gyakorlatanyaga egyszerű lépések, lépéskombinációk sorozata, koreográfia nélkül. Az intenzitás és a fejlesztő hatás növelésére az oktatók különböző segédeszközöket alkalmaznak. Felhasznált eszközei a step pad, gumikötél, FLEXI-BAR, Xco-trainer, Soft-ball, Fit ball, kézi súlyzó.

 • Zsírégető óra

A rendszeresen végzett közepes intenzitású, aerob tréning lehetõséget ad a test meglévõ zsírszövetének csökkentésére. A szervezet, 45 - 50 perc alacsony-közepes intenzitású terhelés után a folyamatos mozgáshoz szükséges energiát főként zsírból nyeri, ezért a zsírégetõ órán a terhelés ideje alatt a résztvevők pulzusszáma a maximális pulzusszám 60 – 70 %-a (zsírégető zóna) közötti tartományban van, hogy elkerüljük a szervezet idő előtti elfáradását. Ennek megvalósulásáért szükséges a folyamatos pulzuskontroll. Pulzusmérő órák segítségével a résztvevõk optimális terhelése érhető el, ami pontos visszajelzést ad a résztvevők aktuális állapotáról. Az óra gyakorlatanyaga lépéseket, lépéskombinációkat, közepes intenzitású alap koreográfiát, majd az óra utolsó 10-15 percében erősítő gyakorlatot tartalmaz. Az erősítő hatású gyakorlatok kiegészítő eszközei a step pad, gumikötél, FLEXI-BAR, Xco-trainer, Soft-ball, Fit ball, kézi súlyzó.

 • Cardio Intervall

Az óra gyakorlatanyaga egyszerű lépések, lépéskombinációk sorozata, koreográfia nélkül.
Az edzés során erősítő blokkok és intenzív, kardió részek váltják egymást.
A közepes és magas intenzitású gyakorlatok váltakozásával még jóval az edzés után is zajlik a zsírégetés, köszönhetően annak, hogy az anyagcsere sebességének visszaállása az edzés előtti szintre sokkal tovább tart. Nagy hangsúlyt kap a teljesítmény fokozás és az állóképesség növelése. Kalóriagyilkolás, teljes test-edzés, totális kifáradás!

 • Kangoo

Ha a napi felgyülemlett stresszt és fáradtságot szeretnéd levezetni, vagy hangulatos zenékre szeretnéd magad jól érezni, akkor próbáld ki a Kangoot! Ez egy speciális aerobik óra, amely fejleszti az állóképességet, formálja a testet. Az egyedi kialakítású Kangoo cipők kímélik a térdet és az ízületeket! Próbáld ki és bulizz együtt velünk! Nőknek és férfiaknak egyaránt ajánljuk!

 • Fight

Ez a küzdősport jellegű óratípus nagyszerű feszültséglevezető, könnyen tanulható ütésekből, rúgásokból és lépésekből áll. A távol-keleti küzdősportok mozgáselemeinek felhasználásából született. Az ütések által a felsőtest, a rúgások révén a comb, a vádli, a farizom, a törzs és a hasizom is erősödik. Jó hatással van a szív- és érrendszerre, nagyszerű stresszűző. Ha elég dinamikusan végezzük, egyetlen óra alatt akár 600-800 kalóriát is elégethetünk vele.
A 60 perc alatt a test valamennyi izmát keményen megdolgoztatja, így garantáltan megizzasztja a haladókat is. Az egyik leghatékonyabb állóképesség-fejlesztő aerobik óratípus. Nőknek és férfiaknak egyaránt kedvenc edzésformájukká válhat.

 • Bailar dance

Új stílus a koreografált órák világában. Ötvözi az aerobic alaplépéseit a latin tánclépésekkel, elsősorban a samba, a cha-cha-cha és a salsa alaplépéseivel.

 

A latin zene felpezsdíti, élénkíti az embert. Segít oldani a mindennapok feszültségét, a stresszt, eltereli a gondolatokat, így nagyszerűen kikapcsol. Nemtől, kortól függetlenül ajánlható mindenkinek, aki szeretne egy jót táncolni, kikapcsolódni. Javítja az állóképességet és kiváló zsírégető hatású.

 

Alternatív órák:

 

 • Funkcionális jóga

A funkcionális jóga küldetése, hogy a nyugati ember civilizációs életmódjának káros hatásaira adjon megoldásokat.
A funkcionális jóga, a nyújtó hatású és az egyensúlyt fejlesztő gyakorlatai mellett nyugati mozgásrendszerek erősítő elemeit is alkalmazza, melyek segítségével megtartható illetve visszahozható a fiatalos életerő, a hajlékonyság és az egészség. A rendszeres nyújtás és erősítés hatására a test izmos és tónusos lesz. Megerősödnek a gerinc tartóizmai, melynek következtében megszűnnek a hátproblémák és szép, helyes tartás alakul ki.

A funkcionális jóga minden korosztály számára javasolt! Kezdők számára tökéletes lehetőség a testmozgás megszeretéséhez és a sport elkezdéséhez. Aktív életmódot élők és akár élsportolók számára kiváló kiegészítése más jellegű edzéseknek.

A funkcionális jóga testre gyakorolt pozitív hatásai mellett, szellemi és lelki kikapcsolódást elősegítő szerepe sem elhanyagolható. A test edzése közben mentálisan is erősít és feltölt, segíti a pozitív energiák áramlását a testben és egyensúlyba hozza a fizikai testet, a lelket és a szellemet.

Határtalan és kortalan testet mindenkinek, funkcionális jógával!

 

 • FOUNDATION TRAINING

A Foundation Training egy egyszerű, biztonságos és hatékony gyakorlatokból álló gerincedzés, melyet kortól és edzettségi állapottól függetlenül bárki űzhet. Megoldás lehet meglévő gerincproblémákra és hátfájásra, illetve segítségével megelőzhető azok kialakulása!

A Foundation Training Dr. Eric Goodman nevéhez fűződik, aki először 27 évesen találkozott súlyos deréktáji fájdalmakkal, amikor porckorongsérvet diagnosztizáltak nála. Az orvosok egyetlen megoldásként a műtétet javasolták, amire ő akkor nemet mondott, edzőként más irányban gondolkodott. Hosszú kutatómunka után fejlesztette ki és tökéletesíti azóta is a Foundation Traininget, amely az Egyesült Államokban az elmúlt 10 évben már több tízezer embernek segített, valamint neves sportolók és színészek is mellé álltak, mint Chris Hemsworth, Jeff Bridges vagy Matthew McConaughey.

Riskó Zsolt, a Lite Wellness Club edzője egyenesen New York-ig utazott, hogy már meglévő edzői végzettségei mellett a Foundation Training képzést is elvégezhesse.

 

 • Preventív gerinctorna

Azaz a gerincoszlop fitten tartása, a gerincproblémák megelőzése. Ezen gyakorlatoknál egy rugalmas alátámasztási felületet (óriáslabda) segédeszközként használva a porckorongok folyamatos táplálása folyik (folyadékáramlás), illetve a végtagokkal végzett mozdulatok is segítik a csigolyaoszlop mozgását. Így az élettani görbületek harmonikus kialakítása, a gerinc mozgásterjedelmének megtartása és növelése, a minden mozgásirányban fájdalommentes mozgások megtartása, illetve a már az érintett területek fájdalmának csökkentése történik. A különböző segédeszközök segítségével a gerincet tartó izmok  fokozott erősítése  és nyújtása is kiemelkedő szerephez jut. Továbbá nagy hangsúlyt fektet a helyes testtartás és a tudatos testkép kialakítására és/vagy átalakítására, illetve ezek megtartására. Az óra jellege dinamikus, különböző típusú zenék felhasználásával, így alkalmazásával a  cardio-respiratórikus rendszer is remekül edzhető.

 

Felhasznált eszközök: óriáslabda, dyn-air párna, különböző erősségű és formájú gumikötelek és kézi súlyzók, pilates roller, bot, FLEXI-BAR.

 • Gerinctorna

A gerinctornán a résztvevők megismerkedhetnek a klasszikus gerinctorna szépségeivel, melyet gyógytornász irányít. A gerinctorna remek megoldást kínál mindazon klubtagok számára, akik valamely fajta diagnosztizált gerincproblémával küszködnek vagy gerinctáji fájdalommal rendelkeznek. A gyógytornász által alkalmazott speciális gyakorlatok szelektíven erősítik illetve nyújtják a gerincet stabilizáló izmokat. A gyakorlatoksorok mélyizom erősítéstő feladatokat tartalmaznak, s főként a has -és hát különböző szakaszait dolgoztatják meg. Az óra jellege lassú és kifejezett, koncentrált gyakorlatokat és mozgásanyagot foglal magába. Rendszeres alkalmazásával minden irányban növekszik a gerincoszlop mobilitása és flexibilitása,erősödnek a gerincet tartó izmok, jelentősen csökkennek a gerinc területén a különböző okokból kialakult elváltozások illetve a különböző eredetű és jellegű fájdalmak.

 

Felhasznált eszközök: FLEXI-BAR, óriáslabda, over ball, dyn-air párna, különböző erősségű és formájú gumikötelek és kézi súlyzók, stretching szalag, pilates roller.

 • Gerincjóga

Gerincjóga felvállaltan leszűkíti a hatha jógát egy könnyen, biztonságosan gyakorolható eszköztárra azzal a céllal, hogy befogadhatóvá tegye azok számára is, akik még nem rendelkeznek megfelelő fizikummal, erővel illetve rugalmassággal. Egy olyan önismeretre épülő mozgásrendszer, mely alapot ad, minden más testedzéshez illetve a hétköznapokhoz.

A Gerincjóga elsődleges szerepe a megelőzés (prevenció), illetve utókezelés (rehabilitáció). Harmonikusan erősíti és nyújtja az izomzatot, precíz, anatómiai szempontból átgondolt gyakorlatokkal biztonságosan, mégis eredményesen alakítja a fizikai testet, és ezen keresztül hatással van az emberi élet egészére. A Gerincjóga célja a fizikai test egészségének helyreállítása, elsősorban a testtartás javításával: a helyes tartás nem csupán a mozgásszervi problémák gyógyításának alapfeltétele, de a megfelelő légzés elsajátításának is. A helyes légzés kiemelt szerepet kap a jógában, mivel azonnali, közvetlen hatással van úgy a hormonrendszerre és az emésztésre, mint az energiatestre. A harmadik fő terület a relaxációra való képesség javítása.

A gerincjóga élettani hatásai: erősíti, lazítja és nyújtja az izomzatot, javítja a tartást, oldja a stresszt, javítja az emésztést, növeli a fizikai és pszichikai teherbírást, javítja az általános közérzetet, vitalizál.

 • Stretching

Azaz szó szerinti fordításban nyújtás. Ezen az órán a rövidülésre hajlamos izmok szelektív nyújtása történik különböző stretching technikák alkalmazásával. Kontraktúrás (rövidült) izmot kialakíthat hosszantartó statikus testhelyzet (ülés, állás), illetve helytelen testtartás. Az izom - és ízületek rugalmasságának megtartásával és fejlesztésével elérhető, hogy az izomzat erő- és állóképessége növekedjen, és az izommozgás harmonikus legyen.

Felhasznált eszköze a  stretching szalag.

 • Pilates MAT

Harmonikus testalkat kialakítása, speciális légzéstechnikával. A jóga, a balett, a keleti harcmûvészetek ötvözete a legújabb fitnesz irányzatokkal. Medencekörnyéki, hasi és háti izmok speciális és  koncentrált megerõsítése a "módszerrel" a cél. Egyszerre erõsít és tesz hajlékonnyá, rugalmassá. Már az óra befejeztével érezhetõ a gyakorlás hatása. Felhasznált eszközei a gumikötél, FLEXI-BAR, soft-ball, fit ball, kézi súlyzó, Pilates roller, Pilates karika, Disc’o’ sit, Gymstick.

 • bodyART™

Az erő és a tudatosság találkozása! A bodyART™ mozgásanyagát tekintve a jógából veszi fő elemeit, amelyhez a gyógytornából, a japán Do In-ból ismert elemeket rendel, amelyhez több speciális légzés technikát kapcsol, ezzel biztosítva a teljes összhangot az edzés és a relaxáció együttes hatása között.

A bodyART™ a tudatos edzés mellett a test, a lélek és a szellem hármasságának harmóniája.

 • deepWORK™

Ez a holisztikus, funkcionális tréning minden sportág legjavából építkezik. Egyszerű, intenzív, egyedülálló és teljesen más, mint az eddig ismert módszerek. Rendkívül alaposan mozgatja át a testet és rengeteg pozitív energiával tölt fel. A deepWORK™, a keleti Yin-Yang filozófiát követve, egy edzésen belül nyújt feszülést és ellazulást az izmoknak. Az edzés elvi struktúrája az öt elemre épül: föld, fa, tűz, fém és víz .

Az óra eleji meditatív zenét egy lüktető, adrenalin növelő, intenzív zene követi, amely a kardió és erősítő gyakorlatsorok zenei háttereként szolgál. A mély zenei ritmusok segítik, fokozzák a teljesítőképességet, erőkifejtést és az érzelmi feszültség levezetését.
A deepWORK™ edzéstechnika forrásául szolgáló keleti meditációs terápiákat és a dinamikus meditációt az orvostudomány depressziós, vagy pszichoszomatikus panaszok gyógyításánál alkalmazza.
A deepWORK™ tréningben egyesül a mentális és a kardió hatás, a koncentráció és ellazulás.

 

A deepWORK™ tréning jellemzői:

 • zsírégető

 • feszültségoldó

 • fizikai tréning

 • mentális tréning

 • megismertet saját határainkkal

 • érzelmi feltöltődést nyújt

 

A deepWORK™ edzéssel saját határaink fölé kerekedhetünk: korunk egyik legösszetettebb hatású funkcionális tréningjének tartják, olyan stressz oldó, izzasztó, kardió- és erőedzés, mely feltölt és nem fáraszt!

SPINNING®

A SPINNING® egy csoportos, a zene ritmusára végzett teremkerékpár edzés, melynek segítségével kortól, nemtől és edzettségi állapottól függetlenül bárki elérheti céljait!

 

Kiváló az állóképesség fejlesztésére, a keringési- és légzőrendszer egészségi szintjének növelésére és a mindennapi stressz leküzdésére.

 

Az edzés során nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is erősebbek lesznek a vendégek.

Ízületkímélő mozgásforma, nagy hangsúlyt fektetünk a helyes kerékpár beállításokra és a tekerési technikák tökéletes kivitelezésére.

 

A SPINNING® edzésen nincs bonyolult koreográfia, így minden vendég saját magára tud figyelni. A terhelés mértéke kizárólag az egyén döntése!

Az óra speciális, SPINNER® kerékpárokon zajlik, 45-50 perc tekerésből és az azt követő nyújtásból áll. Minden oktatónál és minden edzésen új zenékkel és új kihívásokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők!

FUNKCIONÁLIS EDZÉSEK

 • TRX core training

Az TRX-es gyakorlatok legjellemzőbb tulajdonságát használjuk ki ezen az órán, ami pedig az ún. "core" izomzat. Ez jelenti a hasizmok, mély hátizmok valamint a medence alapi izmok megdolgoztatását és összehangolt munkavégzését. Ennek megfelelő működése minden mozgás alapja. Leginkább ezeket erősítő, formáló gyakorlatok alkotják a foglalkozást, természetesen, nem megfeledkezve a végtagokról sem.

 • TRX cardio

Ha cardio szót hall valaki, általában valamelyik futópad, elliptikus tréner, esetleg kerékpár jut eszünkbe. Nos, ezen az órán megtapasztalhatja minden résztvevő, hogy bizony kardió tréninget a TRX segítségével is el lehet végezni. Ennek alapja természetesen az interval jellegű edzés, mely során nem lesz hiány ugrásban, szökkenésben, kitörésben és egyéb, a pulzusszámot normál tartományon belül terhelő gyakorlatban. Természetesen, nem elfelejtkezve a core izmok erősítéséről sem.

 • TRX muscle

Az eszköz egyik jelmondata, hogy építs szálkás izomzatot. Nos, ezen az órán éppen ezen leszünk. Saját testtömeggel végzett TRX gyakorlatokkal és néha egy kis külső ellenállással dolgoztatjuk meg az egész testet, végtagokat és a törzset is. Az izom építéséhez, formálásához elengedhetetlen, hogy szabályosan, kontrolláltan végezzük a feladatokat. Ezen az órán ez lesz a mottó. Mindenki meg fogja találni a neki megfelelő kihívást a gyakorlatokban, miközben formálódik a kar, váll, has, hát, comb és fenék.

 • Crosstraining

A crosstraining egy olyan edzésmódszer, melyben több sportág mozgásanyagát felhasználva a lehető legtöbb kondicionális képességet fejlesztjük egyszerre, illetve felváltva. Ezen képességek a következők: erő, gyorsaság, koordináció, állóképesség, hajlékonyság.

A crosstraining nagy előnye a hagyományos fitness teremben végzett edzésekkel szemben az, hogy itt az eszközigény igen csekély, valamint a szabadban is könnyedén végezhető mozgásforma.

Az edzések jelentős része saját súllyal végzet gyakorlatokból épül fel, de emellett kézi súlyzókat, medicin labdát, gumikötelet, ugrókötelet, funkcionális eszközöket (TRX, fit-ball, pilates roller) is használunk.

 

Legyen egyszerű köredzés, vagy páros gyakorlat a fejlődés nem marad el!

Cél a minél hatékonyabb és változatosabb edzés, valamint új mozgásformák megtanulása, alkalmazása.

 

Mivel a tréningek összetettségben, terjedelemben és nehézségben különbözőek, ezért minden ember számára alkalmazható. Szabadidő sportolótól az élsportolóig mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb edzésmódszert.

 • TRX funkcionális eszközökkel

Az edzés során az edzésprogramot a TRX-en kívül különböző eszközök felhasználásával tesszük intenzívebbé és érdekesebbé (sandbag, fit-ball, TOGU jumper, ugrókötél, medicinlabdával, gumiszalag).

Az edzést eltérő kondíciójú emberek is végezhetik egyszerre. Férfiak és nők számára is egyaránt intenzív edzést biztosít.

 • Boot Camp

A Boot Camp edzések úgy néznek ki, mint a hadsereg kiképzőtáborai- egy csoport ember sorokban és oszlopokban edz együtt , a kiképzésvezető parancsaira reagálva. A feladatok nagyrészt saját testsúlyos gyakorlatok, különös tekintettel a fekvőtámaszokra, felülésekre vagy hasprésekre, felhúzásokra, futásokra, utánzó mozgásokra. Intenzív intervall edzés, mely kombinálja az állóképességi edzést az ellenállásos és a sportág specifikus kondicionális edzést, kemény fizikális kihívás, csapatmunka és motiváció. Mit biztosít a Bc: -csapatmunka -motiváció -fizikális kihívás -"bajtársiasság" -változatosság -ÉLMÉNY -EREDMÉNY

 

Eszközei: TRX, medicin labdák, gumikötelek, Rope, koordinációs létra, gumiabroncsok, Band. Remekül ötvözhető a TRX-el! Kortól, nemtől, edzettségi állapottól függetlenül mindenkinek ajánlom! Mottója: élmény és eredmény.